Babyproducten van bamboe stof

Posted By: Magda - MumsBerry In: Meer info over mama- en babyproducten bij MumsBerry On: Wednesday, August 9, 2017 Comment: 0 Hit: 5076
Babyproducten van bamboe stof

Ga voor bamboe stof deze zomer!

De zomer is vaak warm en zweterig. Misschien ervaar je dit in Nederland nog niet elke dag (hallo, regenbuien), op vakantie of op die heerlijke zomerdagen zweet je je rot. Je wilt dan natuurlijk niet dat je kleintje hier ook last van heeft. Gelukkig is er een oplossing: bamboe stof. 

 

Babyproducten van bamboe stof

Waar katoen gemaakt wordt van de katoenplant, wordt bamboe gemaakt van de bamboeplant. Van de fijne bamboevezels wordt stof gemaakt, waar vervolgens producten van worden genaaid. Zo bestaan er voor baby’s zachte bamboedekens, bamboe inbakeringsdoeken, bamboe babykussens en slabbetjes van bamboe. Bamboe stof staat erom bekend dat het koel is in de zomer en warm in de winter. En dat is precies wat je nodig hebt!

Bamboe stof is een stuk milieuvriendelijker dan katoen. Het groeit van zichzelf in tropische landen en het is een van de snelst groeiende plantensoorten. Hierdoor zijn er dus geen kunstmatige toevoegingen nodig om het groeiproces op gang te brengen of te bevorderen, wat bij katoen vaak wel het geval is.

De vezels van de bamboeplant worden vervolgens gebruikt om allerlei producten mee de maken. Voor baby’s, maar ook voor volwassenen: overhemden, onderbroeken, sokken, handdoeken en lakens. Bamboe wordt nog niet door iedereen gebruikt, maar het is wel in opkomst. De producten van bamboe stof gaan namelijk lang mee, de kleuren blijven vaak helder én de stof is biologisch afbreekbaar!

 

Bamboe babydeken Sleepee | MumsBerry

 

Bamboe stof: goed voor je baby

Wat maakt de producten van bamboe stof dan zo goed voor de kleintjes? Nou, daar zijn heel veel redenen voor! Hieronder heb ik de voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Bamboe heeft een antibacteriële werking, waardoor het bacteriën doodt en ook voor de gevoelige huid geschikt is.
  • Bamboe stof is ultrazacht. Het zijdezachte comfort is heerlijk voor je kleintje en zal dus niet schuren tegen de huid of andere irritaties opwekken.
  • Bamboe stof absorbeert vocht en werkt ademend.
  • Er worden geen schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt bij de productie van bamboe, waardoor de stof vrij is van pesticiden.
  • De stof neutraliseert nare geurtjes.

Kortom: door bamboe stof voelt je kleintje zich fris en comfortabel. En dat is wat we willen! De stof blijft niet plakken aan de huid, dus ook tijdens warme dagen blijft je kleintje lekker fris. Daarnaast schuurt het niet, neutraliseert het de nare geurtjes die bij warmte vrij kunnen komen en werkt het ademend. Perfect voor in de zomer dus! (En voor de winterdagen.)

 

Bamboe babydeken Sleepee | MumsBerry

 

Bamboe producten bij MumsBerry

Om bovenstaande redenen heb ik ervoor gekozen om producten van bamboe stof te verkopen in de MumsBerry-webshop. De meeste producten zijn van het merk La Millou en Sleepee, een van mijn favoriete merken! Het merk La Millou staat namelijk voor originaliteit, kwaliteit en praktisch.

Zo hebben de producten een prachtig en origineel design en zijn ze ontzettend kleurrijk. Het zijn niet alleen plaatjes om naar te kijken, ze zijn ook van goede kwaliteit. Zo behouden de kussens en knuffels na het wassen (je kunt ze dus gewoon wassen) hun oorspronkelijke vorm én gaan ze lang mee. Omdat de producten gemaakt worden in de Europese Unie, ben je verzekerd van een kwalitatieve en eerlijke productie.

Bijkomend voordeel: alle producten van La Millou worden geleverd met een linnen tas met een hartvormig label. Ze zijn dus erg leuk om cadeau te doen tijdens een babyshower!

De bamboeproducten die wij in onze webshop verkopen zijn:

We willen het beste voor ons kleintje. We hoeven het niet te doen met warme, zweterige en plakkende stoffen. We kiezen voor comfort! En deze bamboeproducten bieden dat comfort! Neem eens een kijkje in de webshop en zie wat voor moois er allemaal te verkrijgen is.

 

Ik wens jou en je kleintje een hele fijne zomer toe!

Magda van MumsBerry

 

Foto: Runrun2/Shutterstock

zwangerschapskussen