Borstvoeding in het openbaar, hoe doe je dat?

Posted By: Magda - MumsBerry In: Berichtjes over zwangerschap en moederschap On: Thursday, August 9, 2018 Comment: 0 Hit: 5203
Borstvoeding in het openbaar, hoe doe je dat?

Als je op stap bent met je kleintje, kun je overal borstvoeding geven. Toch vindt niet elke moeder het prettig om borstvoeding in het openbaar te geven. Gelukkig zijn er handige manieren om voeden in het openbaar fijner en makkelijker te maken. MumsBerry geeft je een aantal handige tips: van de plek waar je zit tot voedingskleding die je kan helpen.

 

Discreet borstvoeding geven: zoek de juiste plek

 

1) Ga strategisch zitten

Tijdens het voeden valt er maar weinig bloot te zien. Je kindje ligt voor je borst en kleding dekt vaak een deel van het zicht af. Maar voel je je toch niet prettig? Zoek dan een rustig en afgeschermd plekje op. Ga bijvoorbeeld in het hoekje van een café zitten. Voeden zal beter gaan als je in een rustige omgeving bent. Eventueel kun je met je rug naar de mensen toe zitten, zodat je jezelf helemaal afzondert. Zo wordt borstvoeding geven in het openbaar voor jou een stuk aangenamer.  

 

2) Speciale plekken om te voeden

Door het Voedingscentrum is een speciaal beeldmerk ontworpen. Met dit beeldmerk ‘Voeden kan hier’ geven openbare instellingen en bedrijven aan dat je daar borstvoeding kunt geven. Zie je dus zo’n sticker op een ruit geplakt? Dan weet je zeker dat je daar welkom bent om borstvoeding te geven. Voeden kan hier | Voedingscentrum.nl

 

Discreet borstvoeding geven met hippe voedingskleding

 

3) Draag voedingskleding

Het dragen van speciale voedingskleding kan helpen om je prettig te voelen tijdens het voeden in het openbaar. Tegenwoordig is voedingskleding allang niet meer saai en oubollig. Er is nu ook heel veel hippe voedingskleding online te koop. Denk bijvoorbeeld aan een borstvoedingstop die je aan de bovenkant gemakkelijk los kunt maken wanneer je borstvoeding gaat geven of een stijlvolle voedingsjurk met een rits bij de borst. Bij MumsBerry hebben we hier een grote collectie van borstvoedingskleding.

 Borstvoedingskledij | hippe voedingskleding | MumsBerry

 

4) Voedingskussens

Heb je geen fijne stoel bij de hand waarin je op een prettige manier borstvoeding kunt geven, bijvoorbeeld omdat je op reis bent? Met een voedingskussen kun je tóch de juiste houding aannemen. Bij MumsBerry kun je terecht voor verschillende soorten voedingskussens:

Voedingskussen ‘Grandma Dana’s Hen’ is 50 centimeter groot en gemaakt van zachte stof. Dit kussen geeft je kleintje extra steun en comfort tijdens het voeden. Het kussen is functioneel en ziet er tegelijkertijd ontzettend fleurig en hip uit. Ook leuk als eyecatcher in de babykamer!

 Voedingskussen Grandma Dana's Hen | La Millou | MumsBerry

De voedingskussens van Motherhood zijn iets groter en passen zich precies aan de positie aan waarin je wilt voeden. Het ergonomische ontwerp geeft veel ondersteuning en vermindert de spanning op de hals en het nekje van je kleintje.

 Voedingskussen Premium | Motherhood | La Millou

Bekijk hier alle voedingskussens beschikbaar bij MumsBerry.

 

Zie je er tegenop om borstvoeding in het openbaar te geven? Maak het jezelf dan zo comfortabel mogelijk.

En als je wat meer wil weten, lees hier onze blogartikel over de zwangerschapskleding en voedingskleding van Happy Mum.

MumsBerry

 

Foto: Iryna Inshyna | Shutterstock