De wonderen van het C-vormige zwangerschapskussen

Posted By: Magda - MumsBerry In: Meer info over mama- en babyproducten bij MumsBerry On: Thursday, January 12, 2017 Comment: 0 Hit: 2495
De wonderen van het C-vormige zwangerschapskussen

Vorige week heb ik mijn zwangerschapskussen weer tevoorschijn gehaald; een kussen die bijna net zo lang is als mijn lichaam en behoorlijk wat ruimte in bed inneemt. Ik vroeg mijn echtgenoot of hij het oké vond als ik het zwangerschapskussen gebruikte voor de nacht. Gelukkig stemde hij in. Dankzij hem en het kussen, dat ik nu gebruikte als ondersteuningskussen, heb ik mijn rug gered die nacht!

We hebben onlangs veel gereisd en mijn tien maanden oude baby wilde steeds meer gedragen worden. Normaal gesproken draag ik hem een stuk minder, dus ik kreeg veel last van mijn rug. Het begon al te voelen alsof er honderden mieren over mijn rug liepen, maar op het moment van wanhoop herinnerde ik me mijn zwangerschapskussen – gelukkig stelde mijn geheugen me niet teleur op dat moment :)

 

Wat is er zo geweldig aan dit zwangerschapskussen?

Ik zal mijn eigen ervaringen uitleggen. Ik kreeg het kussen tijdens mijn zwangerschap toen ik op zoek was naar iets om me te helpen met mijn – surprise, surprise – rugpijn. Door mijn werk en mijn groeiende buik begon ik zowel overdag als ’s avonds ontzettende rugpijn te krijgen. En als je moe bent vanwege de razende hormonen en slaapgebrek, ga je op zoek naar goede oplossingen.

Ik las over het zwangerschapskussen in een app over de verschillende zwangerschapsstadia en babyontwikkeling. Ik heb toen geprobeerd het lokaal te kopen en probeerde het online te vinden met verschillende trefwoorden. Helaas vond ik niet het ideale zwangerschapskussen dat ook voldoende ondersteuning zou bieden. Dus ging ik op onderzoek uit en vond ik het ideale kussen in een ander land. Een week later kreeg ik de zending binnen en al snel besloot ik dat het de beste aankoop was tijdens mijn zwangerschap (mijn man vond dit ook, ondanks het feit dat zijn ruimte in bed was verminderd).

Het zwangerschapskussen heeft me op twee manieren geholpen:

1)   Door de vorm van het zwangerschapskussen werd ik gedwongen om een correcte slaaphouding aan te nemen, waardoor mijn rugspieren konden ontspannen. Het leek erop dat ik lange tijd de verkeerde slaaphouding had aangenomen waardoor mijn rugspieren gespannen waren. Dit kussen heeft dat gecorrigeerd. Ik werd niet langer wakker met rugpijn en ik kon mijn dag ontspannen en uitgerust beginnen. 

2)   Het zwangerschapskussen hielp me om op mijn linkerzij te slapen in plaats van op mijn rug. Normaal gesproken slaap ik graag op mijn rug, maar als je zwanger bent wordt dit afgeraden. Als je lange tijd op je rug ligt, dan drukt de baby tegen bloedvaten aan waardoor de bloedsomloop vermindert. Voordat ik het kussen had draaide ik me ’s nachts weleens op mijn rug (ik kon het niet helpen, ik sliep) en als ik dan wakker werd, kon ik rond mijn buik voelen dat het een beetje gevoelloos was. Ik wist dat het gevaarlijk kon zijn en ik wilde dit dan ook graag voorkomen. Dankzij het zwangerschaps kussen draaide ik me niet meer op mijn rug in mijn slaap en bleef ik op mijn zij liggen.  

En zelfs nu ik niet meer zwanger ben, heeft het me in één nacht geholpen om mijn rugspieren te laten ontspannen.

 

Slapen met een zwangerschapskussen

Hoe kun je met het zwangerschapskussen slapen? Het is groot en zacht, maar toch stevig genoeg om de gewenste ondersteuning te geven. Mijn favoriete slaaphouding is deze: 

Motherhood Sleep support pillow MumsBerry

En deze:

Motherhood Pregnancy support pillow MumsBerry

Het mooie is dat je dit zwangerschapskussen ook kunt gebruiken als voedingskussen, om je lichaam te ondersteunen tijdens het geven van borstvoeding of flesvoeding! Nog beter is dat je het niet weg hoeft te gooien als je geen borstvoeding meer geeft, het kussen werkt perfect als ondersteuningskussen wanneer je kleintje leert zitten of voor jezelf om je lichaam te ondersteunen als je slaapt of zelfs zit! Op voorwaarde dat je partner het ermee eens is om een beetje van zijn of haar ruimte in bed op te geven in het belang van jouw comfort en rust :) Tijdens maandelijkse ongemakken zorgt het kussen ervoor dat een warme kruik eenvoudig op de juiste plek kan worden gehouden. 


Als je meer wilt weten over dit prachtige multifunctionele kussen dan kun je hier een aantal slaap- en zitposities vinden. Het zwangerschapskussen is verkrijgbaar in drie kleuren: blue classics, blush classics en grey classics

Als je vragen hebt over dit kussen of andere producten, kun je altijd contact met me opnemen via info@mumsberry.nl

Fijne nacht!

Je MumsBerry