Het ‘babybrein’: is het echt of niet?

Posted By: Magda - MumsBerry In: Berichtjes over zwangerschap en moederschap On: Wednesday, December 21, 2016 Comment: 0 Hit: 1736
Het ‘babybrein’: is het echt of niet?

Laat het lezen aan je partner. Er kan niet langer ontkend worden dat wat er met je gebeurt onderdeel is van het proces en dat je het bijna niet kunt beïnvloeden. Dus als je het ervaart, dan moet je 'babybrein' vergeven worden!

Eindelijk is het wetenschappelijk bewezen: het ‘babybrein’ is een echt fenomeen dat optreedt als gevolg van de grote hoeveelheid hormonen in het lichaam van de zwangere vrouw.

De wetenschappers van de Universitat Autònoma in Barcelona en de Universiteit Leiden hebben kortgeleden resultaten gepubliceerd van een experiment dat ze hebben uitgevoerd om te zien of er veranderingen zijn in de hersenen van vrouwen als gevolg van de zwangerschap. En hoe erg het ook klinkt: ze ontdekten dat er veranderingen zijn in het volume van de grijze stof in de hersenen van vrouwen die zwanger zijn geweest. Het volume van de grijze stof nam af in vergelijking met de hoeveelheid van voor de zwangerschap. En dat zal zo blijven tot ongeveer 2 jaar na de bevalling.

Maar waarom gebeurt dit? Waarschijnlijk wil moeder natuur ons toerusten met meer mogelijkheden tot liefde en empathie voordat de baby komt. Het lijkt erop dat het verminderde volume van de grijze stof gelinkt kan worden aan een groter vermogen om te zorgen voor en binden met je baby. Met andere woorden: onze hersenen lijken meer ruimte te maken voor de overweldigende golf van onvoorwaardelijke liefde die de meeste vrouwen voelen na de bevalling.

Bijzonder, toch?

Klik hier als je het hele artikel wilt lezen.

We horen graag van je of en hoe jij het ‘babybrein’ hebt ervaren tijdens je zwangerschap!

Met alle liefde :)

Je Mumsberry